Informace k testování žáků

30.08.2021 08:00

Vážení rodiče, milí žáci,

v těchto dnech vrcholí přípravy ve škole tak, abychom vás mohli 1. září opět přívítat ve škole.S tím souvisí nutnost testování žáků, které proběhne ve dnech 1.9., 6.9. a 9.9.2021. Testování bude probíhat v první vyučovací hodině. Testování zajišťuje třídní učitel dané třídy.

Výjimku z testování mají tito žáci:

- s dokončeným očkováním

- v ochranné lhůtě od prodělané nemoci Covid-19

Pro případ, že rodiče s testováním stěrem z nosu nesouhlasí, nabízíme Vám možnost pořízení a provedení vlastních antigenních testů ze slin. V takovém případě prosíme rodiče, aby vzali na vědomí, že se bude dítě testovat nikoli ve své kmenové třídě, ale ve vymezeném prostoru v tělocvičně, kde se pod dohledem svého zákonného zástupce a jednoho z našich zaměstnanců otestuje na přítomnost viru. V případě, že zákonný zástupce odmítne nechat své dítě jakkoli testovat, doporučuji, aby měl tento žák při vyučování nasazenou ochranu dýchacích cest (z důvodu ochrany ostatních žáků a zaměstnanců školy, a to i přes udělenou výjimku ze strany MŠMT).

Pokud nebude žák přítomen na testování na začátku vyučování, ale dostaví se do školy později během dopoledne, provede si test pod dohledem pověřené osoby bezprostředně po svém příchodu. Pokud nebude žák přítomen ve škole po celý den, kdy bude testování probíhat, provede si test v den příchodu do školy.

Děkujeme všem za spolupráci.

Barbora Hodíková, ředitelka školy

—————

Zpět